مشاوره پزشکی با جراح قلب و عروق

مشاوره پزشکی با جراح قلب و عروق

از هر کجای ایران!

لیست متخصصین جراحی قلب و عروق

در دسترس
خارج از ساعت پاسخگویی

می توانید در این بخش لیست جراحی قلب و عروق سامانه رسا را مشاهده کنید و مشاور مورد نظر خود را انتخاب کنید.

در دسترس
خارج از ساعت پاسخگویی
تصویر دکتر محمدحسن ناصری

دکتر محمدحسن ناصری

فوق تخصص جراحی قلب و عروق ، جراحی عمومی

فوق تخصص جراحی قلب و عروق ، تخصص جراحی عمومی از دانشگاه شهید بهشتی ، فوق تخصص جراحی قلب و عروق از دانشگاه تهران

۲۰۰۰+
۲۰۰۰+ جلسه رضایت بخش
۲۵۰۰۰ تومان / دقیقه
انتخاب مشاور
۱
پزشک خود را از لیست انتخاب کنید
۲
شماره موبایل خود را وارد کنید
۳
هزینه مشاوره خود را پرداخت کنید
۴
با پزشک تماس بگیرید

جراحی قلب و عروق چیست؟

جراحی قلب شاخه ای از علم جراحی است که توسط جراح قلب و عروق بر روی قلب و عروق بزرگ انجام می‌شود. از این جراحی برای درمان بیماری های قلب، اصلاح عیوب مادرزادی یا درمان بیماری های مربوط به دریچه های قلب و همچنین پیوند قلب استفاده می‌شود.

جراح قلب و عروق چه وظایفی دارد؟

جراحان قلب و عروق باید توانایی برقراری ارتباط موثر با بیمار و سایر کادر پزشکی داشته باشند. جراح قلب و عروق ابتدا شرح حال بیمار را بررسی می‌کند و معاینات تخصصی لازم را انجام می‌دهد. پس از تشخیص بیماری و ثبت آن در پرونده بیمار، رویکرد درمانی مناسب اعم از دارو درمانی، جراحی، درمان تسکینی و یا حمایتی را اتخاذ می‌کند.

در موارد ملزم به جراحی، جراح بیمار را جهت عمل های جراحی آماده می‌کند و همچنین مراقبت های لازم قبل ،حین جراحی و پس از جراحی را بر روی بیمار انجام می‌دهد.

چند نوع جراحی قلب و عروق وجود دارد؟

رایج ترین عمل جراحی قلب، بای پس عروق کرونر یا جراحی بای پس می‌باشد که آن را با نام عمل قلب باز می‌شناسیم. در ادامه چند مورد دیگر از جراحی های قلب را بررسی می‌کنیم:

- جراحی قلب باز: این نوع جراحی شامل استفاده از بخش سالم رگ های خونی قسمت های دیگر بدن برای دور زدن بخشی از شریان کرونر آسیب دیده یا مسدود شده می‌باشد. در واقع در این عمل، مسیر جدیدی برای جریان خون به عضله قلب ایجاد می‌شود تا خون غنی از اکسیژن به قلب برسد.

- ترمیم یا جایگزینی دریچه قلب: دو مورد از مشکلات دریچه قلب که نیاز به جراحی دارند شامل تنگی دریچه قلب2 و نارسایی دریچه قلب می‌شود. در تنگی دریچه میترال، تنها مقدار کمی از خون می‌تواند از طریق دریچه جریان پیدا کند و جراحی به منظور باز کردن دریچه تنگ یا جایگزینی آن با دریچه جدید صورت می‌گیرد. در مشکل نارسایی دریچه قلب کارکرد مناسبی ندارد و خون به عقب نشت می‌کند.

- جراحی آریتمی: آریتمی به بی نظمی های دیده شده در ریتم طبیعی قلب گفته می‌شود. درمانهای دارووی و شوک قلبی نیز موارد درمانی دیگری برای آریتمی قلبی هستند که در صورتی که مشکل را برطرف نکنند، عمل جراحی انجام می‌شود.

- ترمیم آنوریسم: آنوریسم برآمدگی کیسه مانندی است که در رگ خونی یا دیواره قلب ایجاد می‌شود. این اتفاق زمانی می‌افتد که دیواره رگ خونی یا قلب ضعیف شود. جراحی آنوریسم به منظور جایگزین کردن بخش ضعیف شده با پچ یا لوله مصنوعی انجام می‌شود.

- پیوند قلب: پیوند قلب زمانی انجام می‌گیرد که مشکلات قلبی باعث آسیب دیدن عضله قلب شوند.. در این حالت قلب ضعیفتر عمل می‌کند و قدرت اکسیژن رسانی به بافتها را از دست می‌دهد.

مزایای جراحی قلب و عروق برای بیماران چیست؟

جراحی قلب می‌تواند به باز شدن شریان های کرونر باریک شده در اثر ایجاد پلاک چربی کمک کند و همچنین مشکلاتی از قبیل ضعف عصله قلبی و ریتم قلب را اصلاح کند.

پس از عمل قلب چه مراقبت هایی مورد نیاز است؟

در دوره نقاهت بعد از انجام عمل قلب لازم است به موارد زیر توجه داشته باشید:

- توصیه های پزشکتان را درباره رفع درد انجام دهید.

- تمام داروهای تجویز شده توسط پزشک را به موقع مصرف کنید.

- تا زمانی که دکتر به شما اجازه نداده از رانندگی کردن خودداری کنید.

- فعالیت هایی که باعث ایجاد استرس برای شما می‌شوند را برای مدتی متوقف کنید.

- به علائم خود توجه داشته باشید.

- اگر دچار سکته شدید، باید اقدامات درمانی دیگر مانند مصرف درو یا توانبخشی سکته را انجام دهید.