انواع بیماری‌های پوستی، علائم، تشخیص و درمان آن

| 18 ژوئن 2020

انواع بیماری‌های پوستی (Skin Diseases) چیستند؟ چگونه می‌توان آنها را تشخیص داده و درمان کرد؟ علائم امراض پوستی اغلب گیج‌کننده هستند؛ در حالی که برخی از این نشانه‌ها کاملاً بی‌ضرر هستند (با این وجود احساس آزاردهنده‌ای دارند)، برخی دیگر می‌توانند نشانه‌ای از نگرانی‌های جدی پزشکی باشند.

به هر روی، برخی از شرایط پوستی می‌توانند یک علامت هشداردهنده به افراد باشند. حتی بیماری پوستی با تأثیرات جزئی، ممکن است در صورت عدم توجه به موقع باعث زخم دائمی و مشکلات متعدد شوند. با این حال، ما در این مقاله درباره شایع‌ترین بیماری‌های پوستی صحبت می‌کنیم؛ با رسا همراه باشید.

 

بیماری‌های پوستی با تصاویر و راه های درمان

آلرژی‌ها، مواد تحریک کننده، شرایط ژنتیکی و مشکلات سیستم ایمنی بدن می‌توانند باعث ایجاد انواع و اقسام بیماری‌های پوستی به شرح زیر شوند:

آکنه (Acne)

آکنه نوعی اختلال است که بر روی غده‌های چربی روی پوست و فولیکول‌های مو تأثیر می‌گذارد. منافذ شاخه‌ای و شیوع ضایعات که معمولاً به عنوان جوش شناخته می‌شوند، در صورت، گردن، پشت (کمر)، قفسه سینه و شانه‌ها رخ می‌دهند. این بیماری به باکتری‌هایی که به طور معمول روی پوست زندگی می‌کنند اجازه می‌دهد تا در فولیکول‌ها رشد کرده و باعث التهاب، تورم، قرمزی و درد شوند. برای اکثر افراد، آکنه با رسیدن به سی سالگی کاهش می‌یابد، اما برخی از افراد در دهه چهل و پنجاه زندگی خود نیز همچنان با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند.

علت آکنه

پزشکان دقیقاً نمی‌دانند چه عواملی باعث ایجاد آکنه می‌شوند، اما احتمالاً چندین عامل به این موضوع مرتبط هستند. یکی افزایش هورمون‌هایی به نام آندروژن یا هورمون‌های جنسی مردانه است.  محققان بر این باورند که اگر والدین شما آکنه داشته باشند، احتمال دارد که شما نیز به آکنه مبتلا شوید. تخمین زده می‌شود که 80 درصد از کل افراد بین 11 تا 30 سالگی، آکنه دارند.

آکنه به شکل جوش‌های سرسیاه و سرسفید روی پوست ظاهر می‌شود.

علائم آکنه

مانند بیماری‌های پوستی دیگر، نشانه‌های آکنه به شرح زیر هستند:

  • جوش سر سفید (منافذ بسته)
  • جوش سرسیاه (منافذ باز)
  • برجستگی‌های کوچک و قرمز (پاپول)
  • توده‌های بزرگ، جامد و دردناک در زیر سطح پوست (غده مانند)
  • توده‌های پردرد و چرکی زیر سطح پوست (ضایعات کیستیک)

تشخیص آکنه

براساس قضاوت بالینی یک پزشک، آکنه تشخیص داده می‌شود. ارزیابی شامل بررسی تاریخچه پزشکی دقیق درباره سابقه خانوادگی، بررسی داروهای مصرفی، علائمی که نشان دهنده تولید بیش از حد هورمون‌های آندروژن، کورتیزول و هورمون هستند.

درمان آکنه

پزشک ممکن است داروهای بدون نسخه یا نسخه‌ای را برای مصرف قرص و یا استعمال موضعی (مالیدن روی پوست) توصیه کند. برخی از داروهای موضعی بدون نسخه که بر روی پوست اعمال می‌شوند شامل موارد زیر هستند:

  • بنزوئیل پراکسید
  • رزورسینول
  • سالیسیلیک اسید
  • گوگرد

انواع مختلفی از داروهای تجویزی شامل موارد زیر هستند:

  • آنتی بیوتیک‌ها
  • مشتقات ویتامین A یا رتینوئیدها

نکته: داروهای موضعی به اشکال مختلفی از جمله ژل، لوسیون، کرم، صابون و موارد دیگر موجود هستند.

 

پسوریازیس (Psoriasis)

پسوریازیس یکی از بیماری‌های پوستی خود ایمنی مزمن است، که باعث می‌شود سلول‌های پوستی سریع‌تر از حد طبیعی تکثیر شوند. این باعث می‌شود پوست ملتهب شده و پولک‌دار (فلس مانند) شود. برخی درمان‌های خاص می‌توانند پوست شما را بهبود بخشیده و به جلوگیری از شعله‌ور شدن دوباره بیماری کمک کنند. اگر پسوریازیس دارید، به احتمال زیاد شرایط دیگری از جمله موارد زیر را خواهید داشت:

بیماری پوستی پسوریازیس نوعی بیماری خودایمنی می‌باشد.

علت پسوریازیس

در پسوریازیس، نوعی از گلبول‌های سفید به نام سلول‌های T آن‌قدر فعال می‌شوند، که سایر واکنش‌های سیستم ایمنی بدن از جمله تورم و گردش سریع سلول‌های پوستی را تحریک می‌کنند. اگر فردی پسوریازیس داشته باشد، سلول‌های پوستی خیلی سریع رشد می‌کنند و روی سطح پوست جمع می‌شوند، که نتیجه آن قرمزی و پولک‌دار شدن پوست است. برخی علل دیگر شامل موارد زیر هستند:

  • سابقه خانوادگی (ژنتیکی)
  • عفونت‌ها
  • استرس
  • تغییر در آب و هوایی که باعث خشکی پوست می‌شود.
  • داروهای خاص
  • ضخم پوستی مانند بریدگی، خراش یا آفتاب سوختگی

علائم پسوریازیس

پسوریازیس معمولاً باعث ایجاد لکه‌های پوستی ضخیم و قرمز می‌شود، به طوری که بیمار احساس خارش و درد می‌کند. این لکه‌ها در هر جای بدن مانند  آرنج، زانو، پاها، پوست سر، کمر، صورت، کف دست و کف پا ظاهر می‌شوند. این بیماری پوستی همچنین می‌تواند روی ناخن‌ها دست و پا، ناحیه تناسلی و داخل دهان نیز ایجاد شود.

تشخیص پسوریازیس

تشخیص پسوریازیس دشوار است، زیرا اغلب مانند سایر بیماری‌های پوستی به نظر می‌رسد. پزشک ممکن است از یک نمونه کوچک پوستی برای معاینه در زیر میکروسکوپ استفاده کند.

درمان پسوریازیس

چندین نوع درمان مختلف برای پسوریازیس وجود دارند. پزشک با در نظر گرفتن نوع پسوریازیس – محل بیماری روی بدن – در مورد بهترین درمان تصمیم می‌گیرد. پزشک ممکن است توصیه کند که یکی از این موارد یا ترکیبی از آنها را امتحان کنید:

  • درمان موضعی: استفاده از کرم یا پمادهایی مانند کورتیکواستروئیدها، ویتامین D3، رتینوئیدها و یا آنتراولین.
  • نوردرمانی یا فتوتراپی: نور ماوراء بنفش به اندازه تعیین شده روی پوست تابیده می‌شود.
  • درمان سیستمیک: می‌تواند شامل مصرف داروهای بدون نسخه یا تزریق دارو باشد.

 

لک و پیس (Vitiligo)

لک و پیس (پیسی یا ویتیلیگو) یکی دیگر از بیماری‌های پوستی مزمن است که باعث از بین رفتن رنگ دانه‌های پوستی می‌شود. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که ملانوسیت‌ها – سلول‌های پوستی که رنگ‌دانه تولید می‌کنند – مورد حمله قرار گرفته و از بین می‌روند و این باعث می‌شود که پوست به رنگ شیری و سفید تبدیل شود. دو نوع بیماری لک و پیس به نام‌های ویتیلیگو عمومی که رایج‌ترین نوع است و ویتیلیگو سگمنتال که به ندرت ایجاد می‌شود، وجود دارند.

در بیماری پوستی لک و پیس رنگدانه‌های پوستی از بین می روند.

علت لک و پیس

علت پیسی ناشناخته است! اما تحقیقات نشان می‌دهند که ویتیلیگو ممکن است یک بیماری خود ایمنی باشد. در افراد مبتلا به بیماری‌های پوستی خود ایمنی، سلول‌های ایمنی بدن به اشتباه به بافت‌های سالم بدن حمله می‌کنند. همچنین، گاهی اوقات مواردی مانند آفتاب سوختگی، پریشانی عاطفی یا قرار گرفتن در معرض ماده شیمیایی می‌توانند باعث ویتیلیگو شده یا آن را بدتر کنند.

علائم لک و پیس

علائم اصلی پیسی از بین رفتن رنگ طبیعی یا رنگ‌دانه پوست است:

  • پوستی که لکه‌های سفید شیری ایجاد می‌کند، معمولاً روی دست، پا، بازوها و صورت است. با این حال، لکه‌های پوستی می‌توانند در هر نقطه ظاهر شوند.
  • مو در مناطقی که پوست رنگ‌دانه خود را از دست می‌دهد سفید می‌شود. این می‌تواند در پوست سر، ابرو، مژه و ریش اتفاق بیفتد.
  • در غشاهای مخاطی مانند قسمت داخلی دهان یا بینی ایجاد می‌شود.

مشاوره با متخصص پوست و مو

تشخیص لک و پیس

برای تشخیص ویتیلیگو، پزشک در مورد تاریخچه خانوادگی بیمار سؤال می‌کند و یک معاینه کامل جسمی را انجام می‌دهد. بعضی اوقات پزشکان از «لامپ وود» استفاده می‌کند، به این صورت که یک نور ماوراء بنفش بر روی پوست بیمار تابیده می‌شود.

سایر آزمایش‌ها می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • آزمایش خون برای بررسی سایر بیماری‌های خود ایمنی.
  • معاینه چشم برای بررسی یووئیت (التهاب بخشی از چشم).
  • بیوپسی پوستی (نمونه کوچکی از پوست برداشته شده و با میکروسکوپ معاینه می‌شود).

درمان لک و پیس

بیشتر درمان‌های ویتیلیگو تمرکز بر جلوگیری از کاهش سیستم ایمنی بدن، خودداری در از بین رفتن ملانوسیت‌ها و بهبود ظاهر پوست است. در بیشتر موارد، اهداف درمان عبارتند از:

  • سرعت بیماری آهسته یا متوقف می‌شود.
  • به رشد مجدد ملانوسیت‌ها کمک می‌شود.

درمان‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • داروها یا کرم‌های دارویی مانند کورتیکواستروئید یا مهارکننده کلسینورین
  • استفاده از نور (فوتوتراپی)
  • پیوند پوست که شامل گرفتن پوست از یک ناحیه بدن و اتصال آن به ناحیه مبتلا به پیسی است (برای ویتیلیگو سگمنتال طولانی‌مدت)

 

اِگزما (Eczema)

اِگزما اصطلاحی برای نوعی از بیماری‌های پوستی است که باعث التهاب یا تحریک پوست می‌شود. شایع‌ترین نوع اِگزما به عنوان درماتیت آتوپیک یا اِگزمای آتوپیک شناخته شده است. آتوپیک به گروهی از بیماری‌ها اشاره دارد که با شرایط آلرژیک مانند آسم و تب یونجه ارتباط دارد. اگزما در حدود 10 درصد تا 20 درصد از نوزادان و حدود 30 درصد از بزرگسالان و كودكان در جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

اگزما سبب التهاب و تحریک پوست می‌شود.

علت اِگزما

علت دقیق اِگزما ناشناخته است! اما تصور می‌شود که با واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به یک ماده تحریک‌کننده مرتبط است. علاوه بر این، این بیماری پوستی معمولاً در خانواده‌ها با سابقه آلرژی یا آسم مشاهده می‌شود.  برای برخی افراد، تماس با مواد خشن یا زبر ممکن است باعث خارش پوستی شود. برای افراد دیگر، گرمای بیش از حد یا قرار گرفتن در معرض موادی مانند صابون یا مواد شوینده، باعث شیوع بیماری می‌شود.

علائم اِگزما

مهم نیست که کدام قسمت از پوست آسیب دیده باشد، اِگزما تقریباً همیشه باعث خارش می‌شود. بعضی اوقات خارش قبل از ظاهر شدن بثورات (ضایعه پوستی) شروع می‌شود، اما ظهور بثورات بیشتر در صورت، پشت زانوها، مچ دست‌ها، دست‌ها یا پاها ظاهر می‌شود. همچنین ممکن است مناطق دیگر را نیز تحت تأثیر قرار دهد. مناطق آسیب دیده معمولاً بسیار خشک، ضخیم یا پوسته پوسته می‌شوند. در افراد دارای پوست روشن، این نواحی ابتدا ممکن است مایل به قرمز و سپس قهو‌‌ای به نظر برسند. در بین افراد با پوست تیره، اگزما می‌تواند بر روی رنگ‌دانه تأثیر بگذارد و منطقه آسیب دیده را تیره‌تر کند.

تشخیص اِگزما

در حالی که هیچ آزمایشی برای تعیین اگزما وجود ندارد، اما اکثر اوقات پزشک می‌تواند با نگاه کردن به پوست و با پرسیدن چند سوال اِگزما را تشخیص دهد. از آنجا که بسیاری از مبتلایان به این بیماری پوستی آلرژی دارند، پزشک ممکن است آزمایش آلرژی را برای تعیین عامل تحریک کننده انجام دهد.

درمان اِگزما

درمان‌ها معمولاً شامل ترکیبی از روش‌های مختلف به شرح زیر هستند:

داروها: بسته به شدت بیماری و سن فرد، ممکن است پزشک یک یا چند داروی زیر را برای درمان درماتیت آتوپیک تجویز کند:

  • کرم‌های مرطوب کننده
  • کرم‌ها و پمادهای کورتیکواستروئیدی
  • مهارکننده‌های کلسیمورین
  • مهارکننده‌های فسفودی استراز-4
  • قرص
  • داروهای بیولوژیک (با تزریق زیر پوست)

مراقبت از پوست: مرطوب نگه داشتن پوست با استفاده از مرطوب کننده‌ها بلافاصله پس از استحمام برای هیدارته کردن پوست، هنگام درمان درماتیت آتوپیک از اهمیت بسیاری برخوردار است.

فتوتراپی: اگر درماتیت آتوپیک شدید و گسترده بوده و همچنین درمان‌های دیگر مؤثر واقع نشده باشند، پزشک ممکن است استفاده از امواج نور ماوراء بنفش A یا B را برای درمان علائم توصیه کند.

 

کهیر (Urticaria)

برجستگی‌ها و ورم‌های مایل به قرمز می‌توانند نشان‌دهنده وجود یکی از بیماری‌های پوستی به نام کهیر باشند. وقتی این عارضه بیش از شش هفته طول بکشد، آن را مزمن می‌خوانند. کهیر می‌تواند بسیار ناراحت‌کننده باشد و با خواب و فعالیت طبیعی روزانه تداخل پیدا کند. قبل از طبقه‌بندی کهیر به عنوان ایدیوپاتیک، پزشک وجود آلرژی یا عفونت را بررسی می‌کند. حدود 75 درصد موارد کهیر، ایدیوپاتیک هستند. اما ظاهر شدن ناگهانی کهیر می‌تواند نشانه‌ای از واکنش آلرژیک باشد که منجر به شوک آنافیلاکسی می‌شود.

کهیر نوعی ضایعه پوستی که می‌تواند در اثر آلرژی به مواد غذایی یا سایر شرایط بوجود آید.

علت کهیر

کهیر ایدیوپاتیک مزمن یک حساسیت نبوده و مسری نیست و احتمالاً توسط ترکیبی از عوامل مختلف ایجاد می‌شود. سیستم ایمنی بدن و آرایش ژنتیکی در این امر تأثیر دارند. همچنین می‌تواند پاسخی به یک عفونت باکتریایی، قارچی یا ویروسی باشد. مواردی مانند عفونت، حشرات، گرما یا سرما، فشار عصبی، نور خورشید، ورزش، الکل یا خوردن غذاهای خاص، پوشیدن لباس تنگ و موارد دیگر می‌توانند در ایجاد کهیر مؤثر باشند.

علائم کهیر

علائم کهیر مزمن ایدیوپاتیک شامل موارد زیر است:

  • برجستگی یا ورم قرمز که بیش از شش هفته به طول می‌انجامد.
  • خارش (گاهی شدید است)
  • تورم لب‌ها، پلک‌ها یا گلو (آنژیوادم)

کهیر ممکن است محو و دوباره ظاهر شود. گرما، ورزش یا استرس ممکن است علائم فرد را تشدید کنند.

تشخیص کهیر

پزشک در مورد تاریخچه پزشکی از بیمار سؤال خواهد کرد و از نظر جسمی او را معاینه می‌کند. او ممکن است آزمایش خون را تجویز کند و ممکن است فرد را برای آزمایش آلرژی به یک متخصص ارجاع دهد. ممکن است از شما خواسته شود که کارهای روزانه خود اعم از خوردن، پوشیدن و فعالیت‌های ورزشی که انجام می‌دهید را به عنوان برنامه درمانی یادداشت کنید.

درمان کهیر

آنتی‌هیستامین‌های OTC معمولاً اولین مرحله درمان برای کهیر مزمن هستند. اما اگر کهیر با این آنتی‌هیستامین درمان نشود، پزشک ممکن است یک یا چند نوع دیگر درمان را امتحان کند، از جمله:

  • مسدود‌کننده H2 مانند رانیتیدین، سایمتیدین و فاموتیدین
  • کورتیکواستروئیدهای خوراکی کوتاه مدت مانند پردنیزون
  • داروهای ضد افسردگی مانند کرم دوکسپین
  • سرکوب‌کننده‌های ایمنی مانند سیکلوسپورین و تاکرولیموس
  • آنتی‌بادی‌های مونوکلونال مانند اومالیزوماب

 

بیماری پروانه‌ای (Epidermolysis Bullosa)

اپیدرمولیز بولوزا نوعی از بیماری‌های پوستی نادر است که باعث شکننده شدن پوست و ایجاد تاول می‌شود. این عارضه می‌تواند در هر جای بدن ظاهر شوند. در موارد شدید، ممکن است تاول در داخل بدن مانند دهان، مری، معده، روده، مجاری هوایی فوقانی، مثانه و دستگاه تناسلی نیز ایجاد شود. هر فردی می‌تواند به بیماری پروانه‌ای مبتلا شود. در همه گروه‌های نژادی و قومی این بیماری رخ می‌دهد و بر مردان و زنان تأثیر یکسانی دارد.

بیماری پروانه ای سبب ایجاد تاول روی پوست می‌شود.

علت بیماری پروانه‌ای

اکثر افرادی که مبتلا به بیماری پروانه‌ای هستند، یک ژن جهش یافته از والدین خود را به ارث می‌برند. جهش ژنتیکی باعث می‌شود که بدن پروتئین‌هایی را که به پوست کمک می‌کنند به یکدیگر متصل شده و اتصالی قوی را تشکیل دهند، تغییر می‌دهد. بنابراین، فردی که به اپیدرمولیز بولوزا مبتلا است، یکی از این پروتئین‌ها در بدن او به درستی شکل نمی‌گیرد. لایه‌های پوست به طور طبیعی به هم نمی‌چسبند و باعث گسیختگی و تاول روی پوست می‌شوند.

علائم بیماری پروانه‌ای

فرد مبتلا به EB دارای پوست بسیار شکننده‌ای است که با کمترین لمس به آن آسیب می‌رساند. حتی لطیف‌ترین مالش می‌تواند باعث تاول شود. علائم و نشانه‌های خاص بستگی به نوع EB فرد دارد، اما به طور کلی شامل زیر هستند:

  • تاول روی پوست سر و اطراف چشم و بینی
  • گسیختگی پوستی
  • نازک شدن پوست
  • آلوپسی یا ریزش مو
  • برجستگی‌های بسیار کوچک و سفید روی پوست
  • از بین رفتن ناخن‌های دست و پا
  • تعریق بیش از حد

اگر EB در غشاهای مخاطی رخ دهد، می‌تواند علائم را زیر را داشته باشد:

  • در صورت بروز تاول در اطراف دهان و گلو، مشکل در بلع وجود دارد.
  • صدای خشن به دلیل وجود تاول در گلو
  • مشکلات تنفسی به دلیل تاول در مسیر تنفسی فوقانی
  • ادرار دردناک که ناشی از تاول در مجاری ادراری است.

تشخیص بیماری پروانه‌ای

برای تشخیص بیماری، پزشک ممکن است یک نمونه کوچک از پوست را گرفته و آن را به آزمایشگاهی بفرستد که متخصصان برای بررسی آن از میکروسکوپ استفاده می‌کنند.

درمان بیماری پروانه‌ای

هیچ درمانی برای بیماری پروانه‌ای وجود ندارد. اهداف درمان پیشگیری و کنترل علائم زیر هستند:

  • مدیریت درد و خارش
  • محافظت از پوست و مراقبت از تاول و زخم
  • درمان و جلوگیری از عفونت
  • حفظ یا بازیابی در تحرک
  • حفظ تغذیه مناسب

پزشک همچنین می‌تواند دارویی برای کمک به تسکین درد تجویز کند. در بعضی موارد، ممکن است بیمار به جراحی نیاز داشته باشد. اگر تاول‌ها انگشتان دست و پا را به هم متصل کرده است، پزشک می‌تواند با جراحی آنها را از یکدیگر جدا کند. برخی از مبتلایان به اپیدرمولیز بولوزا، خوردن غذا را بسیار دردناک می‌دانند.

 

روزاسه (Rosacea)

روزاسه یک دیگر از بیماری‌های پوستی مزمن است که باعث قرمز شدن پوست (معمولاٌ در صورت) می‌شود. این عارضه می‌تواند باعث مشکلات چشم و در مراحل پیشرفته باعث ضخیم‌تر شدن پوست شود.

عازضه پوستی روزاسه سبب قرمر شدن پوست می‌شود.

علت روزاسه

پزشکان نمی‌دانند چه عواملی باعث ایجاد روزاسه می‌شوند! اما برخی از افراد بیماری را به ارث می‌برند. برخی محققان معتقدند که این بیماری ناشی از باز و گشاد شدن رگ‌های خونی است که باعث سرخ شدن و قرمزی پوست می‌شوند.

علائم روزاسه

روزاسه معمولاً باعث قرمز شدن مکرر پوست می‌شود. این حالت معمولاً در مرکز صورت از جمله پیشانی، بینی، گونه‌ها و چانه اتفاق می‌افتد. همچنین ممکن است پوست متورم یا سوزناک شود، به خصوص هنگامی که از لوازم آرایش استفاده می‌شود. در مراحل پیشرفته، ممکن است پوست ضخیم‌تر شود. روزاسه تقریباً همیشه روی صورت تأثیر می‌گذارد. روزاسه ممکن است باعث قرمزی، خشکی، خارش و سوزش چشم‌ها شود. پلک‌های بیمار نیز ملتهب و متورم می‌شوند. همچنین ممکن است تاری دید یا نوعی مشکل بینایی دیگر (احساسیت به نور) داشته باشید.

تشخیص روزاسه

هیچ آزمایش خاصی برای تشخیص روزاسه وجود ندارد. درعوض، پزشک به تاریخچه علائم و معاینه پوست بیمار تکیه می‌کند. ممکن است آزمایش‌هایی برای وجود بیماری‌های دیگر مانند پسوریازیس یا اگزما انجام شود.

درمان روزاسه

هیچ درمانی برای روزاسه وجود ندارد، اما داروها می‌توانند ظاهر پوست را بهتر کنند. پزشک ممکن است داروهای آنتی بیوتیک را پیشنهاد کند. ممکن است چندین هفته یا ماه طول بکشد تا پوست بیمار بهتر به نظر برسد.

سایر درمان‌های پوستی ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • استفاده از ژل
  • عمل جراحی

درمان مشکلات چشمی نیز شامل موارد زیر هستند:

  • تجویز داروهایی مانند قطره چشم استروئیدی
  • شستشوی پلک با شامپو بچه

روزاسه درمان قطعی ندارد.

 

چشم اندازه بیماران مبتلا به انواع بیماری‌های پوستی

آکنه، پسوریازیس، کهیر و اگزما، فقط تعداد کمی از بیش از 3000 اختلال پوستی هستند که که افراد بسیاری را در سرتاسر جهان تحت تأثیر خود قرار داده‌اند. به هر روی، برخی از شرایط پوستی می‌توانند جزئی، موقتی بوده و به راحتی درمان شوند، در حالی که برخی دیگر می‌توانند بسیار جدی و حتی تهدید کننده برای زندگی فرد باشند. اما بیماران باید بر طبق برنامه‌های پزشکی و درمانی پیش روند تا بتوانند بیماری را کنترل کنند. امید است که بتوان در آینده بیشتر بیماری‌های پوستی را درمان و زندگی بیماران را بهبود بخشید.





نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

contact us

دیدگاه های "انواع بیماری‌های پوستی، علائم، تشخیص و درمان آن" (42)

    سلام من روی صورتم مدتی هست سه نقطه حالت تاول سفید ایجاد شده اندازش یکیش بزرگتره بالای لبم هستش بهش مایع کلیندا زدم جمع تر شد لطفا راهنماییم کنید

    توسط اسداله خدابنده لو در 15 فوریه 2022

    با سلام و وقت بخیر. انتی بیوتیک در صورت وجود جوش چرکی به صلاحدید پزشک و به صورت منظم باید مصرف شود. برای گرفتن درمان مناسب بهتر است توسط پزشک حتی به صورت تلفنی ویزیت شوید تا درمانهای لازم برای شما تجویز شود.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 20 فوریه 2022

    سلام مم یک سال پیش ساق پام در اثر برخورد با جسم داغ سوخت مدتها زخم بسته نمیشد در نهایت بعد از حدود دو ماه و استفاده از داروهای تفاوت از متخصصان متفاوت و ادامه بدتر شدن زخم در نهایت به بیمارستان سوانح سوختگی جناب دکتر قدیمی مراجعه کردم. یک پماد تجویز کردن و بعد از یک هفته زخم بسته شد. اما الان بعد از بیش از ۸ ماه هنوز جای سوختگی زمانی که بخار یا گرما بهش میخوره یا فعالیت زیاد داشته باشم شبیه کهیر میشه پف میکنه و خارش داره ایا این علایم مشکل زاس؟ یا طبیعیه؟

    توسط ندا نظری در 6 نوامبر 2021

    با سلام و وقت بخیر. بهتر است مراجعه مجدد به همان پزشکی که نتیجه دیدید یا پزشک متخصص پوست داشته باشید تا این مشکلتان نیز برطرف شود.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 23 نوامبر 2021

    سلام پوست بنده در قسمت نشیمنگاه قرمز شده و خارش و زخم های کوچک به صورت خطی داره یه مقدار هم برآمدگی داره به نظرت چه بیماری هست و اینکه راه درمانش چیه؟

    توسط مجید در 5 نوامبر 2021

    با سلام و وقت بخیر. بهتر است توسط پزشک به صورت تلفنی یا حضوری ویزیت شوید تا بعد از شرح حال کامل بیماریتان تشخیص داده شود و درمانهای لازم تجویز شود.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 5 دسامبر 2021

    با سلام.من الان چند روزه روی پوست کمرم سه تا برآمدگی پیدا شد که حالت خارش خیلی شدید داره که با کوچکترین خارش سرشون زخمی میشه یکیشون که دست نزدم سرش حالت تاول آب جمع شده(مثل جوش سر سفید بزرگ) که حالت سوزش داره .ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

    توسط ارجمند در 4 نوامبر 2021

    با سلام و وقت بخیر. جهت تشخیص نیاز به شرح حال دقیق ضایعه یا معاینه میباشد. میتواند حتی گزیدگی باشد. در صورت تداوم مشکل یا بیشتر شدن تعداد ضایعات لازم است توسط پزشک ویزیت حضوری شوید.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 16 نوامبر 2021

    سلام وقت بخير .من حدودا ده روزه كه اطراف شكمم و رونهام و داخلي بازوم قرمزي هايي مثله گزيدگي پشه افتاده ولي خارشش خيلي نيست.عفوني و سرباز هم نيستند.من مشكلات پليكيستيك و هورمون مردانه دارم،ميتونه مربوط به اين موضوع و يا مشكلات داخلي باشه ؟ ممنون 🙏🙏

    توسط mahnaz در 31 اکتبر 2021

    با سلام و وقت بخیر. فعلا به نظر مشکل جدی و خاصی نیست. در صورتی که بیشتر شد یا ضایعات بزرگتر شدند یا علامت دار یا ماندگار شدند با یک پزشک متخصص پوست به صورت تلفنی از طریق سامانه رسا یا حضوری ویزیت داشته باشید.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 2 نوامبر 2021

    سلام بنده آقا هستم و حدودا بیست سال پیش روی سینم نزدیک جناق اندازه ۲سانت در ۲ سانت خارش گرفت و موقع خارش قرمز شد و با خارش زیاد زخم میشد و چند ماهی تمرکز روی همون نقطه بود .... پزشک نرفتم و خود درمانی کردم ولی حالا که سال ۱۴۰۰ هستیم تقریبا تمام سینه و زیر گلو و سرشونه هام درگیر شده و خارش داره....به نظرتون میتونه کهیر باشه؟

    توسط کامران در 8 اکتبر 2021

    سلام و روز بخیر. طبق توصیفات شما بیشتر به ضایعات قارچی میخورد. از خود درمانی خودداری کنید و حتما توسط پزشک ویزیت شوید تا درمانهای لازم شروع شود.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 9 اکتبر 2021

    سلام حدود ی ساله ک روی پوستم لک های قهوای پیدا میشه پوستم خارش پیدا میکنه بعدم ی حالت خشکی نسبی ک ب مرور خوب میشه و فقط رنگ پوستم تغیر میکنه اما هنوز جاهایی نگرفته بازم میگیره دکترم رفتم دارو دادن خوب نشده؟!....

    توسط mah در 28 سپتامبر 2021

    با سلام و وقت بخیر. اینطور که میفرمایید با توجه به رنگ و خارش ضایعات میتواند اگزما یا قارچی باشد. لازم است توسط پزشک ویزیت شوید تا در صورت عدم پاسخ به درمانهای قبلی برایتان داروهای جدید تجویز شود.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 2 اکتبر 2021

    سلام مدت هفت سال میشه که ابتدا روی دست بعد پا و کل دست و گردن نقاط قرمز رنگ مثل جوش ظاهر میشه بعد مرکز پیدا میکنه و اکثرا دایره بزرگ میشه تا به قطر حدود چهار سانت رسید مقداریش حذف و بقیه به حالت تقریبا کنبود میماند همیشه خارش وسوزش ندارد گاهی خصوصا اگر تحریک بشه تا حالا واگیری برای کسی نداشته تشخیص چیست ممنون میشم راهنماییم کنید البته اضافه کنم که مدت زیادی بافتنی میبافتم واویل بافت پوست دستم خیلی اذیت میشد خودم فکر میکنم علتش الرژی به کاموا باشه حالا خیلی وقته نمی بافم ولی الان زیاد شده

    توسط نیره در 26 سپتامبر 2021

    با سلام و روز بخیر. بری تشخیص دقیق ضایعات پوستی نیاز به معاینه ضایعه از نزدیک یا دیدن عکس آن میباشد.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 2 اکتبر 2021

    سلام وقت بخیر مدت زیادی‌هست به قطر۲ سانتیمترپوست‌سینه‌م روی دنده پایینی سمت‌راست سیاه شده بعضی مواقع هم خارش داره دقیقا کیسه صفرا کجا قرار داره همون جاسیاه شده میتونه چی باشه (با سپاس)

    توسط علی در 11 سپتامبر 2021

    با سلام و روز بخیر. لازم است توسط پزشک متخصص پوست ضایعه بررسی شود.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 12 سپتامبر 2021

    سلام وقت بخیر پسر من سه سالشه و روی بدنش تاولهای همراه با درد وخارش زده و مایع سفید روی تاول‌ها هستش اگه میشه لطفاً راهنمایی کنید

    توسط موسوی در 7 سپتامبر 2021

    سلام و وقت بخیر. در صورتی که تاول ها دردناک یا با خارش همراه هستند حتما لازم است از نزدیک توسط پزشک معاینه شود.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 12 سپتامبر 2021

    سلام وقت بخیر. پارسال پشت سر همسرم یه دونه ی سفت دراومد دوسه باری پیش دکتر رفت و دونه رو جراحی کرد بعد از سرش خوب شد روی شکمش در میومد حالا زیربغلش درمیاد زیاد بزرگ نیست ولی خیلی دردناک اندازه ی نخود. دکتر هردفه جراحی میکنه ولی بازم درمیاد این چه مشکلیه باید چیکارکنه؟

    توسط خیراللهی در 25 آگوست 2021

    با سلام و وقت بخیر. پوست بعضی افراد به صورت ژنتیکی مستعد ایجاد دمل میباشد. که در همان محل جراحی یا در مکانهای جدید ایجاد میشود. برای پیشگیری علاوه بر رعایت بهداشت شخصی و کاهش چربی و رطوبت پوست در صورت عود آنتی بیوتیک نیز تجویز میشود. در صورت تمایل حتما با یک پزشک در این خصوص ویزیت تلفنی یا حضوری داشته باشید.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 12 سپتامبر 2021

    سلام وقت بخیر. پارسال پشت سر همسرم یه دونه ی سفت دراومد دوسه باری پیش دکتر رفت و دونه رو جراحی کرد بعد از سرش خوب شد روی شکمش در میومد حالا زیربغلش درمیاد زیاد بزرگ نیست ولی خیلی دردناک اندازه ی نخود. دکتر هردفه جراحی میکنه ولی بازم درمیاد این چه مشکلیه باید چیکارکنه؟

    توسط غلامی در 25 آگوست 2021

    با سلام و روز بخیر. بدن بعضی افراد مستعد زدن دمل و جوشهای چرکی به صورت زیر پوستی است و این اتفاق میتواند سالی چند بار حتی تکرار شود. بهتر است هر بار در صورت دردناک شدن با یک پزشک عمومی یا متخصص پوست حتی به صورت تلفنی مشورت کنید تا داروی لازم برای ایشان تجویز شود. و در صورت عدم پاسخ به درمان یا عود مجدد نیاز به تخلیه میباشد.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 28 آگوست 2021

    سلام خسته نباشید تقریبا سه ماه میشه پوست دستم کهیر میزنه و حالت سوختگی ازش آب خیس بیرون میاد و خیلیم خارش زاده راه درمان چیه دکترم رفتم ولی خوب نشد

    توسط محسن سوری در 3 آگوست 2021

    با سلام و روز بخیر. این حالت که میفرمایید به اگزما و التهاب پوست میخورد که در درجه اول باید عامل محرکی که باعث آن شده حذف شود و بعد هم به صورت مستمر درمانها را طبق دستور پزشک انجام دهید.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 16 آگوست 2021

    سلام داکتر صاحب مدت سه سال میشه در زیر بغل ام یک گن مگگ پیدا شده اول خورد هستند بعدش لکه قوی میشه داکترا میگن از اثری غرق هست تداوی میکنم هیچ گوم نمی شود میشه راحل اش بگوی

    توسط Rona در 31 جولای 2021

    با سلام و آرزوی تندرستی. بهتر است برای حل مشکل خود با یکی از پزشکان متخصص پوست سامانه رسا تماس بگیرید تا شرح حال دقیق بگیرند . درمانهای لازم را به شما توصیه کنند.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 16 آگوست 2021

    سلام وقت بخیر من 1 فرودین 1400 یکباره صورتم حالت قرمزو گرگرفتگی و خارش شدید داشت به طوری که حدودا 3 روز خارش داشت و جاهایی که خارش و قرمزی داشت الان به صورت لکه های بزرگ قهوه ای درآمده و بعد 4 ماه هنوز لکه ها به قوت خودشون باقی هستند خیلی نگرانم دکتر پوست رفتم گفتند احتمالا قارچ گرفتید ولی من خیلی بهداشت رو رعایت میکنم هر روز حمام میکنم و لباس تمیز میپوشم و اینکه اگر قارچ بود باید خانواده منم درگیر میشدن چون من حدودا دو ماهه فهمیدم که احتمالا قارچ بوده ممنون میشم راهنمایی کنید

    توسط حنا در 25 جولای 2021

    با سلام و آرزوی تندرستی. علایمی که میفرمایید در ابتدا داشتید هم میتواند به نفع اگزما پوستی و هم قارچ باشد. که هر دو هم در محا های حساس و پوست های حساس لک مینوانند بجای بگذارند. بعضی افراد به طور ژنتیکی مستعد درگیری های پوستی قارچی هستند و لزوما این نوع درگیری قابل سرایت به سایر افراد نمیباشد.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 9 آگوست 2021

    بیماری پوستی دارم و درمانی هم براش هم ندارم چند تا دکتر هم رفتم ولی هنوز خوب نشده راه هلی شما دارید

    توسط سجاد حسن زداه در 18 جولای 2021

    با سلام و روز بخیر. سوال شما بسیار جامع است و حتی به نوع بیماری پوستی خود نیز اشاره نکردید. میتوانید برای دادن شرح حال کامل و تشخیص و درمان مقتضی از پزشکان سامانه رسا به صورت تلفنی کمک بگیرید.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 19 جولای 2021

    سلام خسته نباشید پوست من حدود یک هفته هست که ی دونه ها تغریبا قرمز (دونه های قدیمی بیرنگ هستن) زده و خیلی خارش میده برآمده هستن و اون قسمت دونه ی مقدار سفت شده و خیلی دیر خوب میشه اولش که از پوستم در میاد عین آکنس اما خیلی برآمده و توشم ی مقدار خونی و به مرور ک خشک میشه بازم خارش داره و ی حالت خشکی دارع مشکل پوستم جدیه؟

    توسط Feri در 17 جولای 2021

    با سلام و آرزوی تندرستی. برای تشخیص دقیق مشکل شما نیاز به شرح حال دقیق تر هست که میتوانید با پزشکان سامانه رسا در ارتباط باشید. ولی هر نوع ضایعه پوستی که دستکاری و منجر به زخم شود میتواند ایجاد خارش کند. حتی بنظر میرسد میتواند مشکلاتان ناشی از گزیدگی باشد. بهتر است برای اینکه کمتر اذیت شوید زودتر پیگیری کنید.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 19 جولای 2021

    سلام خسته نباشیدمن بعدازدواجم دچاربیماری پوستی شدم به تشخیص دکترفیستوریاریس ایادرمان داره؟ممکنه بدتربشم؟بیماری ژنیتیکه، به بچه هام میرسه؟؟؟

    توسط سمانه در 17 ژوئن 2021

    با سلام و وقت بخیر. احتمالا منظور شما بیماری پسوریازیس بوده. که یک بیماری پوستی پوسته دهنده است که در افراد مختلف سیر متفاوتی دارد و در موارد متوسط و شدید نیاز به درمان دارویی دارد. بیماری زمینه ژنتیکی دارد ولی لزوما به این معنا نیست که فرزندان شما هم مبتلا خواهند شد

    توسط دکتر مریم تجریشی در 22 ژوئن 2021

    سلام ببخشيد يه چند وقتي هس روي بدنم رد هاي قرمز مثل جاي پنگول کشيدنه ولي من مطثنم اينطوري نيس و خودش اينطوري شده ميخواستم بدونم علتش چيه تو اين بيماري ها هم پيداش نکردم

    توسط ناشناس در 2 ژوئن 2021

    سلام و وقت بخیر. برای کمک به تشخیص نیاز به شرح حال از جمله خارش دار بودن؟ پایدار بودن ؟ و ... هست. برای حل مشکل خود بهتر است با یکی از پزشکان متخصص پوست سامانه رسا تماس بگیرید.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 22 ژوئن 2021

    سلام ،پوست بدنم وقتی کثیف وچرب باشه مثلا یه هفته حمام نکرده باشم به دست خودم به صورت ورقه ای کنده میشه.به طوری که خانواده به من میگن پوست خودت رانکن ولی خودم اعتقاد براین دارم که این چربی وچرک هست که به صورت ورقه روی بدنم نشسته،درظمن اغلب مواقع جای پوست کنده شده قرمز میشه.ممنون ازشما

    توسط سعید در 15 مارس 2021

    با سلام و روز بخیر . اینطور که میفرمایید بیشتر به نظر میرسد در اثر تجمع آلودگی و سلولهای مرده پوست باشد. بهتر است دستکاری نکنید و بگذلرید طی فرآیند استحمام این لایه مرده خارجی پوست کنده شود و از بین برود. با توجه به داشتن پوست چرب بهتر است با فاصله کوتاه تر استحمام کنید.

    توسط دکتر مریم تجریشی در 16 مارس 2021

    سلام وقتتون بخیر بنده چند ماهی هست روی پوستم لکه خال خالی و هم‌ اینکه مو رگ هام پر خون شده میخواستم نظرتون بپرسم

    توسط زهرا در 11 فوریه 2021

    سلام و وقتتون بخیر. ایجاد لک روی پوست علل مختلفی دارد که بعضی اوقات طبیعی است ولی گاهی نیاز به بررسی بیشتر دارد. توصیه میکنم جهت گرفتن شرح حال دقیق تر با یکی از پزشکان پوست سامانه رسا در ارتباط باشید. با آرزوی سلامتی

    توسط دکتر مریم تجریشی در 14 فوریه 2021