رژیم و تغذیه مناسب برای دوران کرونا

| 6 ژانویه 2021

ما در این مقاله به بسیاری از سوالات پیرامون رژیم و تغذیه مناسب برای دوران کرونا پاسخ می‌دهیم. درحقیقت، بسیاری از مردم می‌پرسند: «چگونه باید رژیم غذایی خود را اداره کنیم و اگر دچار ویروس COVID-19 شویم چه چیزهایی باید بخوریم؟» پس بدون درنگ به سراغ پاسخ به این پرسش‌ها می‌رویم؛ با رسا همراه باشید.

 

دربارۀ رژیم و تغذیه مناسب برای دوران کرونا

تمام آنچه که تاکنون در مورد ویروس کرونا (کووید-19) می‌دانیم، نشان می‌دهند که علائم از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت هستند. شایع‌ترین علائم از نظر CDC (مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده) شامل تب، سرفه خشک و تنگی نفس هستند.

اما برخی از افراد ممکن است درد عضلانی، خستگی، سردرد، گلودرد و علائم دستگاه گوارشی مانند اسهال را تجربه کنند. دقیقاً مانند آنفولانزا ممکن است احساس گرسنگی نکنید! همچنین ممکن است حس چشایی و بویایی خود را از دست بدهید که می‌تواند بر اشتهایتان تأثیر بگذارد.

بسته به نوع علائم و شدت آنها، رژیم و تغذیه مناسب برای دوران کرونا یک بیمار متفاوت از رژیم غذایی بیمار دیگری است که به این ویروس مبتلا شده‌اند. اما به طور کلی، رژیم واحدی وجود ندارد و تمام مواد غذایی همان‌هایی هستند که برای سرماخوردگی و آنفلوآنزا مفید هستند.

به هر روی، مهم است که اگر احساس خوبی ندارید در خانه بمانید، با پزشک خود تماس بگیرید و در مورد تحویل هرگونه غذا یا مواد غذایی بدون تماس (از طریق خانواده و دوستان) اطلاع حاصل کنید.

نوشیدن آب فراوان

آبرسانی بسیار مهم است

نوشیدن آب در صورت ابتلا به این بیماری بسیار مهم است، به خصوص اگر تب دارید که ممکن است باعث تعریق زیاد یا اسهال شود. سعی کنید مایعات زیادی بنوشید، موارد زیر همه گزینه‌های خوبی هستند:

  • آب
  • چای با عسل
  • آب گوشت
  • آب میوه
  • نوشیدنی‌های الکترولیت

چای با عسل آرامش بخش است و همچنین ممکن است عسل به کاهش سرفه نیز کمک کند. احتمالاً نیازی به نوشیدنی‌های الکترولیت خاصی ندارید اما اگر در غذا خوردن و اسهال یا استفراغ مشکل دارید، ممکن است مفید باشند. آب نارگیل، نوشیدنی‌های ورزشی و پدیالیت همه در این گروه قرار می‌گیرند.

آب میوه همچنین می‌تواند به فرد در دریافت برخی از مواد مغذی کمک کند و ممکن است هیدراته شدن  بدن را به دلیل خوشمزه بودن آسان‌تر کند. اگر هنوز احساس خوبی ندارید، مهم است که هیدراته باشید و تا جایی که می‌توانید استراحت کنید.

مکمل‌های مختلف را مصرف کنید

آیا مصرف ویتامین‌ها، مواد معدنی یا سایر مکمل‌ها می‌توانند به عنوان رژیم و تغذیه مناسب برای دوران کرونا در نظر گرفته شده‌اند؟ برخلاف آنچه ممکن است در اینترنت بخوانید، این سؤالی است که نمی‌توان به طور قطعی به آن پاسخ داد. در اینجا آنچه در مورد مکمل‌های گفته می‌شود به دلیل خواص تقویت کننده ایمنی هستند که آنها دارند:

ویتامین C

دهه‌ها است که از ویتامین C برای جلوگیری از سرماخوردگی استفاده می‌شود. این ویتامین می‌تواند به حفظ سلامت پوست کمک کند که مانعی در برابر میکروب‌ها و سایر مهاجمان مضر است. علاوه بر این، مطالعات نشان می‌دهند که ممکن است عملکرد برخی از سلول‌های سفید خون که با عفونت مقابله می‌کنند را بهبود بخشد. به علاوه، شواهد متناقضی در مورد مزایای بالقوه مرگ و میر ویتامین سی با دوز بالا برای بیماران مبتلا به سپسیس وجود دارد.

مصرف سبزیجات و ویتامین سی در دوران کرونا

در حالی که مشخص نیست که آیا مصرف مکمل ویتامین C برای بیماری کرونا مفید است یا خیر! اما برای اکثر افراد مصرف 2000 میلی گرم در روز هیچ مشکلی ندارد (حد بالای تعیین شده توسط آکادمی ملی پزشکی).

این برای افراد سیگاری و افراد در معرض خطر، قطعاً قابل تأمل است. ویتامین C محلول در آب است، بنابراین بدن هر آنچه را که لازم ندارید از طریق ادرار دفع می‌کند. با این حال، در دوزهای بسیار بالا، ویتامین C ممکن است باعث اسهال شود یا خطر سنگ کلیه را افزایش دهد (به ویژه در مردان)، بنابراین مطمئن شوید که بیش از 2000 میلی گرم در روز مصرف نمی‌کنید.

ویتامین D

ویتامین دی مهمی در سلامتی دارد. در سال‌های اخیر، افراد با هدف تقویت سیستم ایمنی، دوزهای بسیار بالایی از ویتامین D را مصرف می‌کنند. اما آیا این یک تاکتیک مؤثر است؟ یک بررسی سیستماتیک از 25 آزمایش تصادفی در سال 2017 نشان داد که به نظر می‌رسد مصرف مکمل ویتامین D دارای اثر محافظتی خفیف در برابر عفونت‌های دستگاه تنفسی در اکثر افراد مبتلا به ویروس کرونا است.

اما محافظت بسیار بیشتری را در افرادی که کمبود ویتامین D12 دارند فراهم نیز می‌کند. بسیاری از افراد، شاید حتی اکثر افراد، کمبود ویتامین D13 دارند، بنابراین احتمالاً استفاده از مکمل ویتامین دی در حال حاضر بسیار عاقلانه است.

مطمئناً بدن می‌تواند ویتامین D را به تنهایی هنگامی که پوست در معرض نور آفتاب است جذب کند، بنابراین سعی کنید هر زمان که می‌توانید کمی آفتاب بگیرید. میزان آفتاب به زمان سال و موقعیت‌تان بستگی دارد. یک نقطه شروع خوب، قرار گرفتن در معرض یک قسمت بزرگ بدن مانند کمر در برابر آفتاب است. فقط به یاد داشته باشید که از آفتاب سوختگی خودداری کنید زیرا قرار گرفتن در معرض آفتاب بیش از حد، خطرات خاص خود را به‌همراه دارد.

فلز روی

روی یا زینک ماده‌ای معدنی است که در پاسخ گلبول‌های سفید خون به عفونت نقش دارد. به همین دلیل، افرادی که کمبود روی دارند بیشتر در معرض سرماخوردگی، آنفولانزا و ویروس‌های دیگر قرار دارند. یک متاآنالیز از هفت آزمایش نشان داده است که مکمل روی به طور متوسط ​​33 درصد از سرماخوردگی را کاهش می‌دهد و اینکه آیا می‌تواند تأثیر مشابهی بر ویروس کرونا داشته باشد، هنوز مشخص نیست!

مصرف مکمل زینک ممکن است برای افراد مسن و دیگر افراد در معرض خطر، استراتژی خوبی باشد. اگر تصمیم به خوردن روی دارید، اطمینان حاصل کنید که زیر حد بالای 40 میلی گرم در روز مصرف کنید و از تجویز از طریق بینی خودداری کنید زیرا این امر خطر عوارض بویایی را به همراه دارد.

میوه و سبزیجات مفید

 

رژیم و تغذیه مناسب برای دوران کرونا با مواد غذایی

برای داشتن یک رژیم و تغذیه مناسب در دوران کرونا می‌توانید از مواد زیر استفاده کنید:

زردچوبه برای کرونا

زردچوبه ادویه‌ای است که معمولاً در غذاهای هندی و آسیایی استفاده می‌شود. این ماده حاوی یک ترکیب زرد روشن به نام «کورکومین» است و تحقیقات جدید نشان می‌دهند که ممکن است عملکرد ایمنی بدن را تقویت کند. با این حال، هنوز هیچ شواهد قانع کننده‌ای وجود ندارد که نشان دهد این ماده به مبارزه با عفونت‌های ویروسی مانند کرونا کمک می‌کند اما استفاده از توصیه می‌شود.

از طرف دیگر، افزودن زردچوبه به غذا عطر و طعم ویژه‌ای به آن می‌بخشد. مصرف مکمل کورکومین بعید است برای افراد سالم در ضرری داشته باشد. در صورت داشتن هرگونه شرایط پزشکی، به خصوص اگر داروهای رقیق کننده خون مصرف می‌کنید، قبل از استفاده از کورکومین با پزشک خود مشورت کنید.

اکیناسه یا سرخارگل

اکیناسه گیاهی است که گفته می‌شود می‌تواند به جلوگیری از سرماخوردگی کمک کند. یک بررسی سیستماتیک اخیر از آزمایشات تصادفی نشان داده است که گیاه اکیناسه ممکن است اثر محافظتی خفیفی در برابر عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی داشته باشد، اما به نظر نمی‌رسد که طول یا شدت بیماری را کاهش دهد.

اگرچه نمی‌توان گفت که آیا ممکن است در برابر ویروس کرونا از بدن محافظت کند، اما به نظر می‌رسد مصرف آن به صورت کوتاه مدت بی‌خطر است. اگر در معرض خطر بالایی هستید، بهتر مصرف سرخارگل را در نظر بگیرید.

 

سیر برای کرونا

اعتقاد بر این است که سیر، یک گیاه محبوب و تند با رایحه‌ای خاص، دارای اثرات ضد باکتری و ضد ویروسی از جمله کمک به مبارزه با سرماخوردگی است. در یک آزمایش تصادفی در سال 2014 مشخص شد که افرادی که مکمل سیر مصرف می‌کنند کمتر سرماخوردگی دارند و نسبت به افرادی که سیر مصرف نمی‌کنند، سریع‌تر بهبود پیدا می‌کنند.

اگرچه این موضوع دلگرم کننده است، اما این فقط یک مطالعه می‌باشد. سایر آزمایش‌ها با کیفیت بالا برای تأیید مفید بودن سیر برای سرماخوردگی یا سایر عفونت‌های دستگاه تنفس فوقانی مورد نیاز هستند. در حال حاضر، از سیر به خاطر عطر، طعم لطیف و بوی غیرقابل تصور آن لذت ببرید تا اینکه برای تقویت ایمنی بدن در طی بیماری همه گیر ویروس کرونا روی آن حساب کنید.

میوه‌ها، سبزیجات و دانه‌ها

دریافت مقدار زیادی میوه، سبزیجات و دانه‌ها یک توصیه معمول است که در بسیاری از سایت‌ها دیده می‌شود اما شاید یک رژیم و تغذیه مناسب برای دوران کرونا محسوب شوند. در یک مطالعه که اغلب نقل شده است، داوطلبان سالخورده به مصرف کمتر از دو یا بیشتر از پنج وعده میوه و سبزیجات پرداخته‌اند. آن‌ها دریافتند که این گروه با مصرف میوه بیشتر پاسخ ایمنی به واکسن ذات الریه دارند اما نه به کزاز!

ادعای دیگر این است که خوردن مواد مغذی گیاهی کافی عملکرد ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد و خطر عفونت را کاهش می‌دهد. متأسفانه این‌ها اصطلاحات نامناسب تعریف شده‌ای هستند و این پیام‌ها معمولاً با درنظرگرفتن مطالعات اپیدمیولوژی تغذیه‌ای که به شدت تحت تأثیر رژیم اصلی (یعنی بیشتر در رژیم‌های غذایی با کربوهیدرات بالا) و مصرف کنندگان سالم قرار دارند، به خطر می‌افتند.

بنابراین، ما نمی‌توانیم نتیجه بگیریم که هر ماده غذایی خاص عملکرد ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد. با این حال مانند بسیاری از مزایای بالقوه دیگر سلامتی، منطقی است که به رژیم غذایی که تغذیه ضروری کافی را تأمین می‌کند و سرشار از غذاهای طبیعی با حداقل فرآوری است، پایبند باشیم.

توصیه‌های پزشکی درباره رژیم غذایی کرونا

کربوهیدرات‌ها و قندهای تصفیه شده

شواهد آزمایشگاهی نشان می‌دهند که قند ممکن است عملکرد گلبول‌های سفید خون را مختل کند اما هیچ مدرک معتبری نشان نمی‌دهد که خوردن آن باعث ابتلا به عفونت‌های بیشتر می‌شود. با این حال، شواهد دیگر نشان می‌دهند که افزایش حاد میزان قند خون ممکن است خطر عفونت و عوارض را افزایش دهد.

بنابراین منطقی است که ما می‌خواهیم این افزایش قند خون را محدود کنیم. کربوهیدرات‌های تصفیه شده و قندهای ساده بزرگ‌ترین مجرمان در افزایش قند خون هستند و بنابراین احتمالاً باید از آن‌ها اجتناب شود.

این متفاوت از چیزی است که مطالعات نشان می‌دهند اجتناب از این مواد غذایی منجر به عفونت کمتری می‌شود. به علاوه، همانطور که بارها ذکر کردیم، جدا کردن اثر یک ماده غذایی دشوار است زیرا اثرات هر غذایی باید در متن رژیم اصلی آن بررسی شود.

با این حال، یک راه حل ساده این است که از اندازه گیری قند خون خود به عنوان راهنما استفاده کنید. اگر افزایش قند خون با عوارض بیشتری همراه باشد، منطقی است که بخواهیم آن را محدود کنیم.

ما پیشنهاد می‌کنیم قند خون خود را با استفاده از یک گلوکومتر معمولی یا حتی بهتر از آن با اندازه گیری مداوم (CGM) اندازه گیری کنید. اگر غذاهایی که می‌خورید باعث بالا رفتن قند خون شما از 140 میلی گرم در دسی لیتر (7.8 میلی مول در لیتر) می‌شود، چیز دیگری بخورید.

مطالعات نشان می‌دهند که رژیم کم کربوهیدرات، پروتئین متوسط ​​و چربی بالاتر به طور موثری قند خون را کاهش می‌دهد و حتی می‌تواند دیابت نوع 2 را معکوس کند. ما اثبات نمی‌کنیم که این سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند اما ممکن است به فرد کمک کند تا قندهای خون خود را کنترل کند که ممکن است با کاهش خطر عفونت همراه باشد.

مصرف سبزیجات

سوپ مرغ یا عصاره یا آب گوشت استخوان

درمان سرماخوردگی و آنفولانزا با سوپ مرغ ممکن است محبوب‌ترین افسانه در تمام دوران‌ها باشد! یک مطالعه نشان داده است که سوپ مرغ، مهارکننده مهاجرت نوتروفیل‌ها است که به گفته نویسندگان می‌تواند توانایی ما در بهبود عفونت‌ها را تقویت کند.

با این حال، این یکی از مواردی است که یافته‌های آزمایشگاهی ممکن است به پیشرفت‌های بالینی مانند عفونت‌های کمتر یا جدی منجر نشوند. اما بحث و گفتگو درباره یک سوپ خانگی خوشمزه دارای مرغ، چند سبزیجات کم کربوهیدرات و نمک واقعی بسیار دشوار است. اینکه تقویت کننده ایمنی است یا خیر، به نظر می‌رسد یک وعده غذایی عالی برای یک روز زمستانی باشد.

 

روزه داری می‌تواند بخشی از رژیم غذایی کرونا باشد؟

با تمام تمرکز بر چگونگی تأثیر برخی از مواد غذایی بر سیستم ایمنی بدن، ممکن است از خود بپرسید، روزه داری چطور؟ آیا تاثیری برای ایمنی بدن دارد یا خیر؟ با این حال، در طی دوره روزه داری، به نظر می‌رسد سیستم ایمنی بدن مختل می‌شود. علاوه بر این، ممکن است پاسخ مفید به تغذیه مجدد در افراد مسن کمتر شود.

در درازمدت، روزه داری متناوب و ترک غذا ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. با این حال، در طی یک همه گیری حاد که خطر فوری عفونت بیش از حد معمول است، ممکن است زمان خوبی برای امتحان روزه داری نباشد، با توجه به احتمال کاهش موقتی ایمنی!

این ممکن است برای کسانی که جمله گرسنگی تب را شنیده‌اند تعجب آور باشد. این نظریه این است که انسان‌ها به این دلیل پیشرفت کرده‌اند که احساس گرسنگی نکنند و به عنوان مکانیسم محافظتی از غذا در هنگام بیماری حاد پرهیز می‌کنند که ممکن است مواد مغذی ویروس را برای تکثیر محدود کنند. واضح است که این همه حدس و گمان بدون هیچ مدرک اثباتی فایده‌ای ندارد!

بر اساس اطلاعات محدود موجود، ما پیشنهاد می‌کنیم که بیش از 36 ساعت در هنگام شیوع ویروس کرونا روزه نگیرید، به خصوص اگر بیش از 60 سال سن دارید. منطقی است که می‌توانید با غذا خوردن با محدودیت زمانی کوتاه‌تر ادامه دهید، اگرچه هیچ داده‌ای در این مورد وجود ندارد.

کلام آخر

رژیم و تغذیه مناسب برای دوران کرونا همان‌هایی هستند که برای سرماخوردگی و آنفلوآنزا استفاده می‌شوند، مانند میوه‌های سرشار از ویتامین سی و سبزیجات! به هر روی، نوشیدن مداوم آب و هدیراته کردن بدن ضروری است. درست کردن سوپ و خوردن سیر نیز می‌توانند در رژیم غذایی کووید-19 مصرف شوند.





نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

contact us